Mottó helyett

Világmegváltó tervek? Mára lassan már csak a duzzogás maradt.

Gyöngyöspata

 Van egy Hofi vicc, ami valahogy úgy szól, hogy a suszter sámfával fejbe akarta dobni a segédjét, de az lehajolt, és pont akkor lépett be a suszter felesége a műhelybe, puff, pofán. Azt mondja erre a suszter : így se rossz.

 
Valahogy így érezheti most magát a belügyminiszter. Lehet, hogy összeesküvés - elméletet gyártok, de nagyon úgy tűnik, hogy kormányunknak teljesen megfelel a mostani, gyöngyöspatai helyzet. Aki eddig is romaellenes volt, az még jobban az lesz, és gondolkodás nélkül le lehet tolni a torkán az olyan munka- és szociális jellegű megszorításokat, amiket lehet úgy álcázni, hogy a romák "ellen" van. Aki meg eddig rühellte a "nagymagyar", gárdás/vonulós csoportokat, most még inkább kiengedheti a dühét, fasiztázhat kedvére akár mégy Gyurcsány Ferenc is. Igaz, most már vér is folyt, és, bár ne legyen igazam, de nem állunk messze attól, hogy haláleset is történjen, egy dologgal nem számolnak.
 
Nem, nem arra gondolok, hogy a civilek, jogvédők majd jól megvédik a romákat, vagy a jobbik áll ki a betyársereg és társai mellett. Attól félek, hogy mi történik akkor, ha egyszer majd a romák gondolják úgy, hogy akkor most már ők is gárdát csinálnak, és szervezetten indulnak el akármi ellen is.
 
Természetesen most nem jártam Gyöngyöspatán, ezért pontos tényeket én sem közölhetek, viszont a közelben, Gyöngyösön nőttem fel, jártam elég sokat Patán is. Alapvetően egy normális kis falu volt, persze mindig voltak összeszólalkozások a romák és a magyarok között, de úgy ahogy békésen éltek egymás mellett az emberek. Sok embernek el kellene gondolkodnia azon, hogy mi is vezetett oda, hogy erről a kis hevesi faluról szóljon most már hetek óta a magyar és sok esetben a külföldi sajtó. Ja, tudom, a szocik/libsik/elempések fizették le a nemzetközi sajtót (is). Ezt mindig elfelejtem. Azt is, hogy az emberek nem félnek Patán, és ott rend van - hiszen elmondta tegnap az államtitkár a parlamentben.
 
Pintér miniszter úrnak meg le kellene mondania, azonnal. Egy normális demokráciában. Kár, hogy az utolsó mondat három szavából csak az első vonatkozhat ránk, a másik kettőnek erősen foszlóban a jelentése itthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdetvege.blog.hu/api/trackback/id/tr442859035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ide is tehetsz ezt-azt...

süti beállítások módosítása